Po Rock Antenne si pochvaluje šíření v DAB+ i rozhlasová stanice Radio Gong

9. srpen 2018

„Kombinace digitální distribuce s DAB+ ukazuje tempo růstu o 32.6 %,“ uvedl provozovatel bavorské stanice, která funguje v několika regionálních verzích.

Provozovatel bavorské rozhlasové stanice Radio Gong, společnost Studio Gong, je spokojen s výsledky poslechovosti, které mu přináší pozemní digitální rozhlas DAB+. Navazuje tak na další vysílatele, jež považují tuto technologii za důležitou součást obchodní strategie, zejména Rock Antenne. Radio Gong má aktuálně 122 tisíc posluchačů, kombinace digitálních platforem již přinesla dalších 30 tisíc posluchačů. Ukázala to nedávno publikovaná Mediální analýza 2018.

„Kombinace digitální distribuce s DAB+ ukazuje tempo růstu o 32.6 %. Digitální distribuční kanál DAB+ tak bude do budoucna důležitou součástí obchodní strategie pro působení v rámci mediálního prostředí,“ uvedla skupina Studio Gong, podle níž by pozemní digitální rozhlas neměl chybět v rámci žádného mediálního plánu. Verze Radio Gong 96.3 je součástí DAB+ multiplexu v Mnichově fungujícího na kanálu 11C. Digitální síť je zachytitelná i na omezeném území ČR.

autor: lukpo
Spustit audio

Související