Po Praze se pohybuje velmi nebezpečný muž! S nožem v ruce zaútočil během jedné noci na tři mladé dívky

12. červen 2020

Pražští kriminalisté řeší od neděle 7. června případy brutálních napadení mladých žen v ulicích Prahy. Během jedné noci došlo k sérii tří útoků na několika místech v Praze.

První případ se stal kolem 21:30 v Letňanech. Na autobusovém nástupišti tam útočník s nožem v ruce zaútočil na ženu, která se mu snažila ubránit, což se ji nakonec také podařilo. Muži se vysmekla a utekla dolů k nástupišti metra, kde se připojila ke skupince cizích osob. Tento atak je zachycený na začátku přiloženého kamerového záznamu.

Po tomto incidentu sedl útočník do metra a jel směrem na Opatov. Tam si vyhlédl svou další oběť a kolem 23:30 na ní zaútočil v blízkosti koleje Blanice. Chytil ji kolem krku do tzv. kravaty, povalil ji na zem, přičemž ji vyrazil telefon, zaklekl ji a začal škrtit. V druhé ruce držel nůž, který ji přiložil ke krku. Poškozená se začala bránit a snažila se mu vytrhnout nůž z ruky. V tu chvíli projíždělo kolem vozidlo, muž se lekl a z místa utekl. Poškozená se běžela schovat do budovy vysokoškolské koleje, odkud vše nahlásila na Policii ČR.

To však podezřelému zřejmě nestačilo a o hodinu později a cca 300 metrů dál zaútočil potřetí. V ulici Jana Růžičky přistoupil k poškozené, zakryl jí celý obličej rukou a chytil ji za krk. Žena se bránila a pokusila se otočit, na to muž reagoval tak, že ji udeřil pěstí do obličeje a povalil na zem. Útok však viděl i náhodný kolemjdoucí, který na muže zařval, ať toho okamžitě nechá. Ten se lekl a z místa utekl.

Podle prvotních informací od kriminalistů se jedná o muže, který se pohybuje po celé Praze. Zcela záměrně si vždy vybere oběť svého útoku, tu sleduje, a když okolo nejsou lidé, zaútočí. Vybírá si mladé, štíhlé a pohledné dívky. Je velmi surový a také nebezpečný. U sebe nosí nůž, který neváhá při útocích použít. Zcela zjevně napadá na jednu nohu.

Kriminalisté zatím neví, jestli je jeho motiv loupežný, či sexuální. Na případu však velmi usilovně pracují. Momentálně je skutek prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví, ale zcela jistě se bude kvalifikace činu ještě měnit, a to ohledem na informace, které s sebou prověřování přinese.

Přihlásila se napadená žena z Letňan, avšak útočník zatím stále uniká

Díky medializaci případu se kriminalistům ozvala žena, na kterou muž zaútočil v pražských Letňanech. Její svědectví bylo v celém případu velmi důležité. Útočníkovu totožnost však kriminalisté stále neznají. Podařilo se jim ale zjistit, že před útoky na Opatově si vyhlédl jinou oběť, než na kterou později zaútočil. Tato žena mu plán překazila, a to z důvodu, že na ni při východu z metra čekala skupinka mužů, ke kterým se přidala. Z kamerového záznamu je zřejmé, že se jedná asi o třicetiletou ženu, která má odbarvené blond vlasy a na sobě zelené triko, tmavé kalhoty a tmavou mikinu. V levé ruce měla mobil a v pravé pivo. I tuto ženu by kriminalisté potřebovali vyslechnout. Proto, pokud se na kamerovém záznamu pozná, ať okamžitě kontaktuje tísňovou linku 158 nebo se dostaví na kteroukoliv služebnu PČR.

Po útočníkovi policisté stále pátrají. Jednalo se o muže ve věku kolem čtyřiceti let, vysokého asi 170 cm. Na sobě měl tmavě modré riflové kalhoty, černou bundu do pasu, kšiltovku značky Nike a přes obličej bílou roušku. Velmi znatelně vrávoral na jednu nohu.

V případě, že znáte totožnost útočníka nebo budete mít jakékoliv informace k jeho pohybu, okamžitě, prosím, kontaktujte tísňovou linku 158. Muže se rozhodně nepokoušejte sami zadržet!

autor: KZ | zdroj: Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy
Spustit audio