Plevel v zahradě? Nechte ho růst, budete moderní

11. září 2014

Posledním trendem v zahradní architektuře je tzv. vintage styl. V pořadu Třináctka Plus o něm hovořila zahradní architektka Dana Makrlíková.

Zahrada v tomto stylu připomíná nedbalou eleganci Provence. Stačí pověsit vzdušné záclony do zahradního altánu, natřít namodro starý zahradní nábytek a osázet záhonky veselými kytkami.

Pokud chceme mít vintage zahradu, nemusíme si dělat ani velké starosti s plevelem. I taková kopřiva podle architektky zahradu oživí.

Jak připravit zahradu na podzim

Dana Makrlíková nám dala také rady, jak připravit zahradu na blížící se podzim. Věděli jste, že túje by se měly i na podzim pořádně prolévat, a to až 100 litry vody? V těchto dnech bychom měli také například začít stříhat levandule a připravovat trávník na zimu.

A jak naložit s podzimním listím? Nejlépe ho uklidíme, když ho posekáme zahradní sekačkou.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.