Placený kanál Film Europe plánuje expanzi do zemí Beneluxu

11. květen 2017

Stanice je šířena v rámci nabídek řady kabelových a IPTV operátorů, dostupná je mimo jiné i na satelitu. Právě ten je vhodným prostředkem pro případné další plány.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání schválila společnosti Film Europe plánovanou změnu licenčních podmínek pro stejnojmennou tematickou stanici. Její součástí je podle informací webu Digitální rádio mimo jiné rozšíření působnosti tohoto kanálu i do regionu Benelux. Vše tedy ukazuje na to, že firma patřící Ivanu Hroncovi plánuje expandovat mimo Českou republiku a Slovensko.

Film Europe je šířena v rámci nabídek řady kabelových a IPTV operátorů, dostupná je mimo jiné i na satelitu. Významným partnerem společnosti je satelitní služba Skylink, jejímž provozovatelem je skupina M7 Group operující na řadě evropských trhů. V Beneluxu jde konkrétně o CanalDigitaal a TV Vlaanderen. Nabízí se tedy právě možná expanze do jejich nabídek. „O této možnosti jednáme,“ potvrdil bez bližších podrobností Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group. Expanze do Beneluxu pochopitelně znamená pro Film Europe nutnost „vyčištění“ teritoriálních práv pro jednotlivé tituly, nasazení lokální grafiky a další náležitosti.

autor: lukpo
Spustit audio