Pet Shop Boys odložili datum vydání nové desky

11. únor 2014

Na novou desku skupiny Pet Shop Boys si musíme počkat až do konce května. Jejich vydavatelská firma chce totiž více času na promo. Proto se rozhodla vydání alba Fundamenta o měsíc a půl odložit. Pilotním singlem desky se stane skladba Minimal. Původně mělo album vyjít 17. dubna.

Naposledy se dvojice Chris a Neil přihlásila v září loňského roku v souvislosti se soundtrackem k ruskému filmu Křižník Potěmkin. Ke slavnému snímku z roku 1925 o vzpouře ruských námořníků, která se odehrála v roce 1904, složili zcela novou filmovou hudbu. "Dodali jsme filmu zcela nový rozměr," tvrdili.

autoři: pei , Monika Horská
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.