Pedagogická fakulta v Plzni otevře historická studia

24. listopad 2014

Pedagogická fakulta Západočeské univerzity v Plzni nově otevře bakalářská historická studia. Očekává, že o ně bude velký zájem. Otevírá také bakalářské studium hudebních oborů a tělesné výchovy. Tyto obory se budou vyučovat od akademického roku 2006/2007.

Jak uvedla děkanka fakulty Jana Miňhová, předpokládá se, že o studium historie bude zájem. Obor může mimo jiné sloužit i jako dobrá základna pro magisterské studium archeologie na plzeňské filozofické fakultě.

Doplnila, že škola předložila žádost o akreditaci učitelství anglického jazyka pro základní školy, o niž před časem přišla. Podle Miňhové byly odstraněny nedostatky, které škole akreditační komise vytýkala. Mimo jiné byly katedra anglického jazyka obsazena kvalifikovanějšími lidmi. Pokud komise obor v lednu schválí, bude se vyučovat už od příštího akademického roku.

Mladí lidé

Pedagogická fakulta je největší fakultou Západočeské univerzity v Plzni. Studuje na ní 3300 studentů v prezenčním studiu. Od nynějšího akademického roku nabízí fakulta nově strukturované studium řady oborů, rozdělené na dvouleté bakalářské a magisterské studium. V příštích letech chystá ještě obor psychologie pro vzdělávání a výchovu k podpoře zdraví.

autoři: ČTK , Směna ČRo Plzeň
Spustit audio