Parkování v Praze bude jednodušší, slibuje Tomáš Hudeček

29. duben 2014

Řidiče čekají v hlavním městě velké změny. Magistrát chce omezit rezidentní zóny. V pořadu Třináctka Plus to potvrdil pražský primátor Tomáš Hudeček.

Město má podle něj hotový nový koncept parkování, který se pilotně otestuje v letních měsících. Na modrých zónách bude během dne tzv. uvolněný systém, který by měl umožnit, aby například řemeslníci nebo řidiči při návštěvách příbuzných mohli před domem nechat auto i přesto, že čtvrť spadá do parkovací zóny.

Zatím se ale přesně nerozhodlo, jak rozsáhlou část Prahy by měly nové zóny zahrnovat. Zřejmě to budou některé oblasti v centru a v Praze 3 a 4. Naplno by se tato novinka měla spustit na začátku roku 2015.

Primátor Hudeček v živém vysílání Reginy mluvil také o aktuální situaci kolem tunelu Blanka. Uvedl, že první auta by tunelem mohla projet na přelomu září a října.

Poslechněte si více.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.