Parkour, kurzy jógy, kruhového tréninku nebo letní kino – to vše nabídne areál (ne)Konečná na Vypichu

25. květen 2021, aktualizováno

Poblíž konečné zastávky tramvají a autobusů na Vypichu v Praze 6 se mohou lidé zabavit v multifunkčním areálu. Po zimní pauze se návštěvníkům otevřel v pondělí odpoledne. Jmenuje se (ne)Konečná a místní dům dětí a mládeže v něm plánuje nabídnout rozmanitou zábavu.

Areál je zatím využívaný jen zčásti, protože se stále může potkávat jen omezený počet lidí. První venkovní trénink tu v pondělí měli například mladí basketbalisté a basketbalistky. Volně přístupná je pak U-rampa, kde mohou děti jezdit na koloběžkách nebo skateboardech. Parkourové hřiště jim pak může posloužit třeba jako opičí dráha.

Dům dětí a mládeže Praha 6, který areál provozuje, chce postupně přidávat sportovní i jinak zaměřené kurzy – třeba vázání květin nebo nového cirkusu. To, co je třeba moje parketa, jsou aktivity typu bushcraft a survival, to znamená přežití v přírodě – rozdělávání ohně křesadlem, pomocí luku... Všechny tyhle aktivity si mohou lidé přijít vyzkoušet, oťukat instruktora, jestli je to v pohodě a jestli se jim to líbí,“ říká Jan Holeček z Domu dětí a mládeže Praha 6.

Nové hřiště či letní kino

V cípu areálu by letos mělo vzniknout hřiště na beachvolejbal. Na opačném konci zase najde místo divadelní scéna. A od pátku, kdy je naplánované slavnostní otevření letošní sezony, bude (ne)Konečná sloužit také jako letní kino. „V devět hodin zkusíme projekci pohádky Princezna zakletá v čase,“ prozrazuje páteční program ředitel domu dětí a mládeže Martin Vejvoda.

V areálu je nutné dodržovat aktuálně platná hygienická opatření. Sportovci sice nemusí mít testy na koronavirus, ale pokud od sebe budou vzdálení méně než dva metry, měli by mít nasazenou roušku. U kulturních akcí musí lidé kromě povinných roušek v případě potřeby doložit i bezinfekčnost.

autoři: Kristýna Vašíčková , ech
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.