Pád trojské lávky: policie obvinila dva lidi z obecného ohrožení z nedbalosti

20. březen 2019 09:52

Policie obvinila dva lidi kvůli pádu trojské lávky z obecného ohrožení z nedbalosti. Informaci České televize potvrdil Radiožurnálu mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Dvojici podle něj hrozí až osm let vězení nebo peněžitý trest.

„Trestní stíhání je vedeno proti dvěma osobám pro jednání, které bylo kvalifikováno jako obecné ohrožení z nedbalosti,“ uvedl Cimbala pro ČTK.

Obvinění podle právní kvalifikace porušili důležitou povinnost vyplývající z jejich zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce nebo povinnost jim uloženou podle zákona.

Lávka se zřítila 2. prosince 2017 a zraněni byli čtyři lidé, z toho dva vážně. Město loni každému ze zraněných dalo 50 000 korun. Další odškodnění vyplatila dvěma ze zraněných pojišťovna, vedení Prahy s ní uzavřelo dohodu, podle které dostali peníze ještě před skončením policejního vyšetřování. Výši odškodnění pojišťovna nesdělila.

Praha chce v letošním roce zahájit stavbu provizorní lávky, která nahradí původní ve stejné trase. Spojí přes řeku ulici Pod Havránkou v Troji s Císařským ostrovem, hotova by měla být v únoru příštího roku. Nyní na místě funguje přívoz.

autoři: ČTK , iROZHLAS.cz
Spustit audio