Optimistický postoj k DAB+ na veletrhu IFA přivítalo i Norsko, lídr digitálního rádia

7. září 2017

Norové hodnotí zvyšující se zájem o digitální rozhlas jako zcela logický. Navyšuje se zásah domácností po celém světě, kde se prodalo už téměř 60 milionů přijímačů.

S velkou dávkou optimismu přivítali Norové právě ukončený veletrh IFA, který se nesl i ve znamení velké propagace digitálního rozhlasu DAB+. Postoj německého veřejnoprávního rozhlasu a zainteresovaných subjektů je dobrou zprávou pro další rozvoj technologie. Norský informační web Radio.no velice pozitivně hodnotí i rostoucí počet vystavovatelů, kteří sází na příjem digitálního rádia DAB+.

Jednou z novinek na veletrhu IFA byl například adaptér Tiny, který dokáže v rámci domácnosti transformovat vysílání DAB+ do pásma VKV. Tato produktová novinka dokáže obhospodařit několik FM přijímačů najednou. Jasným trendem pro rozhlasové vysílání je takzvaný multiroom – možnost příjmu vysílání nebo hudby ve více místnostech. S těmito funkcemi počítají značky jako jsou Yamaha, Panasonic, Tivoli Audio, Hama, Pioneer, Grundig, TechniSat, Robert, Pure nebo Sangean.

autor: lukpo
Spustit audio