Opravy tramvajových tratí, výluky metra a rušení spojů. Podívejte se na prázdninové změny v MHD

3. červenec 2023 08:00

Od července začínají ve veřejné dopravě prázdninové jízdní řády a s nimi spojené výluky. Mění se intervaly spojů, u některých příměstských linek se prodlouží trasa a třeba tramvajová linka číslo 4 nepojede vůbec.

Výluky metra

Začátek prázdnin využije Dopravní podnik hl. m. Prahy k výměně pražců v metru, na lince C bude přerušen provoz mezi stanicemi Pražského povstání a Muzeum až do neděle 9. července.

„Dopravní podnik odstraní 750 původních dřevěných pražců, které pocházejí ještě ze zahájení provozu metra před téměř padesáti lety a nahradí je stejným počtem nových betonových pražců,“ uvádí mluvčí Aneta Řehková.

Ve středu 5. července se k této výluce připojí ještě opravy na lince metra A. Mezi stanicemi Želivského a Depo Hostivař nepojede metro kvůli modernizaci zabezpečovacího zařízení ve stanici Strašnická.

Další etapa rekonstrukce stropní desky nad stanicí metra C Florenc pak přeruší provoz mezi stanicemi Vltavská a Hlavní nádraží, a to o víkendu 15. a 16. července a v sobotu 29. července.

Výluka v metru na trase C

Tramvajové výluky

První dva červencové týdny bude dopravní podnik měnit kolejové konstrukce na Vítězném náměstí. Bez provozu tramvají bude nejdříve úsek Vítězné náměstí – Divoká Šárka, poté úsek Prašný most – Vítězné náměstí. Informace k omezením ZDE.

Od soboty 15. července začne výměna kolejových oblouků v úseku Klamovka – Kavalírka, rekonstrukce výhybky a s tím související úprava tramvajové tratě na vjezdu do smyčky Kotlářka. Nebudou tedy jezdit tramvaje od Klamovky na Sídliště Řepy, omezení končí ve čtvrtek 10. srpna.

V srpnu na to naváže oprava frekventované tratě v oblasti I. P. Pavlova včetně přejezdů přes magistrálu. Od 11. do 20. srpna nepojedou tramvaje v úseku Karlovo náměstí – I. P. Pavlova.

Změny vlaků a autobusových linek

Do 21. července nepojedou kvůli opravě kolejí vlaky mezi Prahou a Kladnem. Výluka bude po většinu července také mezi Hostivicí a Slaným a Hostivicí a Rudnou u Prahy. V těchto úsecích bude zavedena náhradní autobusová doprava. Více informací ZDE.

Proti loňskému roku se kvůli vlakové výluce nebude měnit provoz linek právě mezi Prahou a Kladnem. Ale školní linky ani školní spoje na příměstských a regionálních linkách až do září nepojedou. Prodlouží se také intervaly u metra a tramvajových linek, mimo provoz bude tramvajová linka číslo 4. Naopak dopravní podnik kvůli příjezdu turistů posílí speciální linku AE z Hlavního nádraží na Letiště Václava Havla Praha.

autoři: Karolína Burdová , | zdroj: Dopravní podnik hl. m. Prahy
Spustit audio