Oprava části dálnice D6 u Velké Dobré se protáhne, sjezd na Prahu zůstává zavřený

14. listopad 2018 12:17

Oprava úseku dálnice D6 u Velké Dobré na Kladensku se protáhne o další půlrok, Ředitelství silnic a dálnic  posunulo termín dokončení prací posunulo na jaro. Důvodem jsou podle ŘSD technické komplikace. 

Řidiči by se na opravovaný úsek mohli alespoň provizorně vrátit v druhé polovině prosince. Zatím ve směru na Prahu musí dál využívat objížďku přes Kladno a okolní vesnice. Nájezd na dálnici je stále uzavřený.

Oprava úseku dálnice u Velké Dobré přitom měla být původně hotová do 15. listopadu. 

"Nikdo nás nekontaktoval, v podstatě jsme se to dozvěděli ze stránek ŘSD," konstatoval starosta Velké Dobré Zdeněk Nosek ze sdružení Občané pro Velkou Dobrou. Tušil však, že stavbaři dílo nestihnou dokončit, protože silnice zůstávala rozkopaná. 

Připustil, že uzavření sjezdu na Prahu sice působí části obyvatel komplikace, další se ale těší z toho, že obcí projíždí méně aut. 

"Do druhé poloviny prosince bude celý úsek ve stavu, kdy sice nebude finálně opravený, ale přesto se po něm bude dát jezdit až do začátku nové stavební sezony. Pak bude definitivně dokončený," poznamenal mluvčí ŘSD Jan Rýdl. 

Spustit audio