Oprava Barrandovského mostu dopravu v Praze zásadně nezhoršila. Data ukazují průměrné zdržení jednu minutu

14. červen 2022 13:52

Už měsíc musí řidiči počítat s dopravními komplikacemi na Barrandovském mostě. Oprava nejvytíženější dopravní tepny v hlavním městě začala v polovině května. Data zatím ukazují, že jízdní doba se kvůli rekonstrukci na pražských silnicích prodloužila ve všední dny řádově o jednu minutu.

Čtěte také

O dvě minuty déle jezdí řidiči na Strakonické ulici ve směru k Barrandovskému mostu. Nejhorší situace je pak podle dat, které má hlavní město k dispozici, na silnici Komořanská, kde se zdržení prodloužilo na devět minut. Na některých místech ale dokonce dochází ke zkrácení jízdní doby, například v ulici Modřanská nebo také na Jižní spojce. Tam se lidem zrychlila cesta až o minutu a to i v odpolední a ranní špičce.

Provoz městské hromadné dopravy

Ani městskou hromadnou dopravu oprava Barrandovského mostu zásadně neovlivnila. Podle náměstka ředitele ROPIDu Martina Šubrta je provoz stejný nebo velmi podobný jako například začátkem května.

Čtěte také

„Samozřejmě v ranní špičce docházelo a dochází k určitým zdržením, ovšem to je většinou standardní stav. Když dojde k nějaké nehodě, tak naše dispečinky jsou připraveny situaci řešit, nicméně ta se neliší od situace, která byla před začátkem rekonstrukce.“

Největší nárůst zdržení zaznamenává linka 165 v Komořanské ulici a autobus 170 v ulici K Barrandovu. Spoje teď mívají průměrné zpoždění zhruba o 30 sekund delší. Naopak kratší zdržení mají například linky 190, 196 nebo 197. Stejně jako autobusy na Strakonické, kterým se zpožděním zkrátilo hned o několik desítek sekund. A to díky nově vyhrazeným pruhům pouze pro vozidla hromadné dopravy.

Čím si Praha tato data vysvětluje? Poslechněte si celý příspěvek.

autor: Karolína Burdová
Spustit audio

Související