Opilý muž mířil na policisty brokovnicí

26. listopad 2019 13:19

Velké drama se odehrálo v sobotu před polednem v jednom z pražských bytů na Lhotce. Po manželské hádce tam muž vytáhnul na policisty brokovnici.

Když policisté přijeli na místo, kde měla probíhat manželská hádka, tak žena se svým dítětem stála venku před domem. „Sdělila, že se pohádala se svým opilým mužem, který ji vyhodil z bytu. V tu chvíli vylezl na balkón manžel oznamovatelky s brokovnicí, kterou namířil na policisty a vulgárně na ně zakřičel,“ uvedla policistka Violeta Siřišťová.

Policisté proto vzali matku i její šestiletou dceru do bezpečí a zavolali posilu. Ta během chvíle muže zadržela a zbraň zajistila. Poté zjistila, že se jednalo o legálně drženou brokovnici, kterou mu policisté ihned sebrali.  

„V současné chvíli je pětačtyřicetiletý muž podezřelý ze spáchání trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, za což mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Dále byl muž z obydlí vykázán a prověřuje se i možné domácí násilí mezi manželi,“ dodala policistka.

autor: jp | zdroj: Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy