Opilý cizinec na sdílené koloběžce naboural do jedoucího auta

4. říjen 2019 14:07

Nedávno jeden opilý mladík vrazil na sdílené koloběžce do skupinky turistů. Po pár dnech se stal podobný případ, kdy cizinec narazil do auta Pražských služeb.

Dopravní nehoda se stala v ulici U Bulhara. Mladík na elektrokoloběžce se řídil poměrně rychle jednosměrnou ulicí a urazil tak naproti jedoucímu vozidlu zpětné zrcátko. Místo toho, aby se za svou chybu omluvil, snažil se rychle ujet. Naštěstí na místě byli přítomni strážnici, kteří zrovna kontrolovali okolí viaduktu, kde se pravidelně schází drogově závislí.

Čtěte také

„Mladý cizinec byl zjevně pod vlivem alkoholu, proto u něj strážníci ještě před příjezdem Policie ČR provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 1,8 promile,“ uvedla tisková mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Škoda na autě je 10 tisíc korun. „Další okolnosti dopravní nehody řešili státní policisté,“ dodala Seifertová.

Konec spolupráce?

Praha plánuje vypovědět memorandum o spolupráci s firmou Lime, která provozuje právě sdílené elektrokoloběžky. Podle náměstka primátora Adama Scheinherra (Praha Sobě) nedodržuje podmínky, které jsou v memorandu uvedeny. Pravidla pro firmu je navíc podle něj třeba zpřísnit. Lime kritizují městské části i obyvatelé kvůli tomu, že lidé na nich jezdí po chodnících a parkující vozítka překáží chodcům. Zástupci Lime uvedli, že připravují koncept nové dohody.

autor: jp | zdroj: MP Praha