Opilec skočil před policisty ze Štefanikova mostu do Vltavy. Pak nemohl doplavat na břeh

17. říjen 2019 12:58

Opilý muž v centru Prahy svým chováním obtěžoval kolemjdoucí. Potom chtěl „pomoct“ dělníkům postavit prodejní stánek na náměstí Republiky. Když ho dopadli policisté, svlékl se a skočil ze Štefánikova mostu přímo do Vltavy.

Případ se stal v pondělí 14. října brzy ráno, kdy hlídce přišlo několik oznámení, že opilý muž obtěžuje občany. „V prvém případě se jednalo o verbální konflikt, kdy muž nevybíravým způsobem slovně napadal kolemjdoucí v centru,“ uvedl policista Jan Rybanský. Aby toho nebylo málo, asi po hodině přišlo další oznámení, že stejný muž rozbil prodejní stánek na náměstí Republiky. Policie na místě od svědků zjistila, že se opilec snažil pomoct dělníkům stánek postavit. Vzhledem k jeho stavu ho však poslali pryč. To se mu ale nelíbilo a po chvíli odešel pryč.

Policisté „útěkáře“ dopadli na Štefánikově mostě a chtěli po něm jeho chování vysvětlit. Bohužel mu však nebylo při jeho opilosti rozumět a postupně se začal svlékat. Pak z ničeho nic přeskočil kamennou zídku mostu a skočil z mostu přímo do Vltavy. Strážníci okamžitě jednali a seběhli dolů ke břehu řeky, kde se přes kotvící loď dostali k tonoucímu. Ten stále něco nesrozumitelného vykřikoval a snažil se doplavat ke břehu. To se mu však nedařilo, jelikož ho silný proud unášel a chvilkami mizel i pod hladinou. „Záchrana v podobě silného lana či záchranného kruhu nepomohla, jelikož se nedokázal chytit. Policisté tak museli do vody a pro tonoucího doplavat. Společnými silami ho zachytili a plavali zpátky k boku lodi,“ dodal Rybanský.

Zachráněný pětatřicetiletý muž byl předán zdravotníkům. Své chování nedokázal vysvětlit.

autor: jp | zdroj: Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy