Oheň, jiskry a světlo ve všech jeho barvách. Pražskou tržnici rozzáří divadelní galerie festivalu Za dveřmi

14. prosinec 2021

Festival pouličního divadla Za dveřmi se vrací do Pražské tržnice. Jeho zimní edice v podobě venkovní divadelní galerie bude přístupná od 17. do 19. prosince. 

Instalace festivalu Za dveřmi je plná světelných objektů

„Instalací Metamorfóza měníme veřejný prostor ve velkou venkovní galerii. Měníme zároveň představu o zážitku z galerie a oživujeme exponáty. Věříme, že se nám alespoň na chvíli podaří změnit i perspektivu běžných věcí a vrátit dospělému pohled dítěte,“ říká k festivalu jeho ředitel Jakub Vedral.

Zavítat do tohoto fantazijního světa můžete každý den od 16 hodin. A co vás čeká? Živá instalace Metamorfóza nabídne ohnivé objekty, akrobatické konstrukce, světelné objekty, herci a akrobati v roli kustodů vám za doprovodu hudby doslova rozzáří den. Světelné a ohňové dekorace připravují soubory V.O.S.A. Theatre, MansterVille, Blackout Paradox a platforma LightLab.

Zimní edice festivalu Za dveřmi se koná opět v Pražské tržnici

„Přijďte si z divadelních střípků sestavit svůj vlastní příběh, takový, který patří jen vám a jen vy jste jeho vypravěčem, projděte spolu s námi metamorfózou,“ zve Jakub Vedral. Divadelní galerie představí třeba kolosální lavičku ze zapomenuté louky, roztodivné květiny roztodivných velikostí, lampu, pod kterou se budou číst příběhy, ptáky plachtící ve větru, písně starých kmenů, oživlé sochy i pohádky. 

Součástí zimní edice festivalu Za dveřmi jsou také andělské průvody herců na chůdách. Každou adventní neděli projdou centrem Prahy divadelní artisté z uskupení Long Vehicle Circus. Jen na ně musíte mít štěstí, nikdy totiž není jasné, kdy a kde se budou pohybovat. 

autor: | zdroj: Festival Za dveřmi
Spustit audio