OBRAZEM: Den otevřených dveří Českého rozhlasu Region

16. květen 2022 15:00

Historická budova v Karlíně přivítala v sobotu 14. května posluchače Regionu, kteří měli možnost se na vlastní oči podívat, jak se dělá rádio.

Bývalý Národní dům v Karlíně představil své prostory všem zájemcům. Roli průvodců na sebe vzali moderátoři, markeťačky, webeditorky, produkční i vedoucí programu. Kromě bohaté historie byla hlavní náplní programu samozřejmě návštěva studií.

Rozhlasové noviny Regionu 2022

Návštěvníci ocenili, že kromě moderátorů poznávají osobně také pracovníky rozhlasu, které neznají přímo z vysílání nebo webových kamer do studií. Velký zájem tak byl například o práci editora vysílání, kdy na všechny zvídavé dotazy trpělivě odpovídala editorka Ludmila Vondráková.

Zajímavosti o oblíbených moderátorech a historii Regionu si mohli návštěvníci odnést i domů. K letošnímu 20. výročí zahájení vysílání Regionu pro ně byly připraveny speciální noviny pojmenované 'Tohle je váš Český rozhlas Region.'

Vysílací studio Českého rozhlasu Region je po nedávné rekonstrukci a ještě stále září novotou. Někteří z účastníků měli možnost se vysílání dokonce zúčastnit. Tři z nich si mohli vybrat písničku v pořadu Písničky na přání a sami do mikrofonu uvést, komu ji posílají.

Výjimečně se pro veřejnost otevřelo také legendární hudební Studio A a činoherní Studio B.

Doprovodný program na zahradě potom lákal na něco k snědku. Moderátoři Patrik Rozehnal a Honza Macoun se proměnili v kuchaře a servírovali samé dobroty. Kalorie pak mohli návštěvníci spálit tancem s choreografem a tanečníkem Petrem Veletou.

Nezapomněli jsme ani na děti - malovalo se na obličej, vyráběla se zvířátka z balonků a k dispozici byl i fotokoutek a cvrnkání kuliček.

Oslava dvacátého výročí Regionu v rámci Dne otevřených dveří se velmi vydařila. Dobrou náladu měli všichni... posluchači, kteří karlínskou budovu navštivili i všichni rozhlasáci, kteří se jim v sobotu věnovali.

Prohlídky budovy Českého rozhlasu v Karlíně pokračují také o víkendu 21. a 22. května, kdy jsme se stali součástí akce Open House Praha, budovu můžete navštívit v čase mezi 10. a 18. hodinou.

autoři: , JMys
Spustit audio