O víkendu nepojede metro v úseku Hlavní nádraží a Vltavská. Pokračuje rekonstrukce stropní desky ve stanici Florenc

9. červen 2022

O víkendu nepojede metro mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská. Dopravní podnik nainstaluje a ukotví do stropu nad stanicí Florenc prvních devět nových předepjatých nosníků.

Metro nebude v úseku Hlavní nádraží a Vltavská jezdit od soboty 11. června (od zahájení provozu) do neděle 12. června (do ukončení provozu). Zavřené budou i vestibuly metra. Náhradní dopravu zajistí tramvaje.

Dopravní podnik proto vybudoval úplně novou zastávku Hlavní nádraží v Opletalově ulici a zřídil i zastávky Vltavská u Hlávkova mostu. „Většinou se náhradní doprava dělá autobusy a tady je to unikát, jsme rádi, že se nám to povedlo zajistit tramvají - bezemisně a daleko kapacitněji,“ říká šéf pražského dopravního podniku Petr Witowski.

Náhradní tramvajová doprava:

  • XC v trase Hlavní nádraží (v Opletalově ulici) – Masarykovo nádraží – Bílá labuť – Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu) – Strossmayerovo náměstí – Výstaviště
  • Linka 36 v trase Zvonařka – I. P. Pavlova – Karlovo náměstí – Václavské náměstí – Masarykovo nádraží – Bílá labuť – Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu) – Výstaviště – Nádraží Holešovice – Kobylisy – Ládví – Sídliště Ďáblice (v úseku Kobylisy – Sídliště Ďáblice pouze vybrané spoje)

Další víkendové výluky budou následovat

„Celá stropní deska nad vestibulem stanice Florenc C se skládá ze 131 předepjatých nosníků a jedné velké monolitické betonové desky, která je pod křižovatkou ulic Křižíkova a Ke Štvanici,“ popisuje tiskový mluvčí dopravního podniku Daniel Šabík.

O tomto víkendu budou práce ve stanici Florenc pokračovat instalací a ukotvováním prvních nových předepjatých nosníků. Celkem jich bude devět, každý z nich váží až 28 tun. Všechny práce jsou rozfázované do dalších čtyř let, takže víkendových výluk bude dohromady 26. Rekonstrukce se dočká i vestibul stanice a vzniknou nové eskalátory na autobusové nádraží.

Podrobnější informace k výluce najdete na webových stránkách Dopravního podniku - ZDE.

Výluka metra
autor: | zdroj: Dopravní podnik hl. m. Prahy
Spustit audio