O registrační značky na přání už není takový zájem, říká vedoucí odboru dopravněsprávních činností

Co se stane, až dojde kombinace registračních značek v Praze? A kdy to bude? Do pořadu K věci přišel ředitel odboru dopravněsprávních činností pražského magistrátu Milan Hubka.

Pražský magistrát vyčerpá zhruba do dvou a půl roku všechny možné stávající kombinace registračních značek na osobní auta. Nyní je na konci série, která začíná sedmičkou. „Není úplně pravda, že bychom vyčerpali všechny kombinace. Čerpáme pouze kombinace značek, které začínají číslem. V současné době tedy vydáváme 7AZ a čtyři čísla. Ve chvíli, kdy vydáme 9AZ999 měla by nastoupit nová kombinace. V současné době zatím nevíme jaká. Ministerstvo dopravy, které určí, jaká ta kombinace bude následovat, má ještě dostatek času,“ říká Milan Hubka.

Registrační značky na přání fungují téměř čtyři roky. A jaký je zájem? „Již to pokleslo. Ze začátku byl zájem enormní, ale došlo k vyčerpání takových těch hezčích kombinací, kdy byla třeba samá čísla nebo různé názvy, jména. Takže teď je ten zájem standartní, zhruba dvě, tři denně.“

Víte, že od loňského roku můžete vozidlo registrovat kdekoliv? Více o tom se dozvíte v audioarchivu, na novém audioportále mujRohlas nebo ve videozáznamu.

autoři: Štěpánka Duchková , jp

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.