Nový DAB+ multiplex Hessen Nord také z vysílače Hoher Meißner

1. srpen 2018

V terestrické síti jsou šířeny stanice Hitradio FFH, Harmony.fm, Planet Radio, RundFunk Meißner, Freies Radio Kassel, Planet Radio Black Beats, FFH Rock a Rock Antenne.

Nový rozhlasový multiplex Hessen Nord, který začal fungovat v německé spolkové zemi Hesensko koncem června, přidal do své sítě další stanoviště. Nyní ho zájemci naladí také z vysílače Hoher Meißner. Toto stanoviště posílí významně celou rozhlasovou síť, protože jeho výkon je 5 kW v horizontální polarizaci. V současné době jsou tak v provozu čtyři vysílače multiplexu Hessen Nord, kromě Hoher Meißneru jde také o Habichtswald, Sackpfeife a Fuldu.

V DAB+ multiplexu jsou šířeny stanice Hitradio FFH, Harmony.fm, Planet Radio, RundFunk Meißner, Freies Radio Kassel, Planet Radio Black Beats, FFH Rock a Rock Antenne. V blízké době se počítá také se zařazením hitového programu Absolut HOT a lokálním Radio Unerhört Marburg. Všechny stanice jsou díky volné kapacitě v multiplexu šířeny s uspokojivým datovým tokem 80 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Výjimkou je pouze Rock Antenne s 72 kbps.

autor: lukpo
Spustit audio

Související