Nočním proudem projela Harlej

13. říjen 2014

Hostem Nočního proudu Miloše Skalky byl kytarista Tonda Rauer, spoluzakladatel rockové skupiny Harlej, která právě vydává novinkové album Na prodej a současně v pátek 17. října odstartuje vystoupením v Pardubicích nové koncertní turné.

Skupinu Harlej založili v roce 1995 kytarista Tonda Rauer se zpěvákem Vláďou Šafránkem a ve stejném roce natočil Harlej debutové album Aj mena ou beby hel. Dnes má skupina na kontě jedenáct řadových alb, výběrové cédéčko a DVD, které vzniklo v roce 2005 k desátému výročí vzniku Harleje. V prvních letech se Harlej zapsal do povědomí posluchačů především klipem Toník a Vládík a postupně také písněmi jako Svařák, Zrzi zrzi, Z Cuby kiwi, nebo cover verzí písničky ze zpěvníku Michala Tučného Pověste ho vejš.

Na začátku roku 2006 skupinu opustil zpěvák Vláďa Šafránek a k sólovému mikrofonu se postavil Tomáš Hrbáček. V současné době tvoří skupinu Harlej ještě kytarista Milan Hoffmann, basista Kolins, bubeník Libor Fanta a samozřejmě jediný ze zakládajících členů kapely Tonda Rauer.

Harlej aktuálně

Harlej pravidelně absolvuje jarní a podzimní turné a během léta účinkuje na letních festivalech (mj. Votvírák, Masters of Rock, Benátská noc). Jako hosté se na koncertních turné Harleje během uplynulých let představilo mnoho dalších kapel, například Mandrage, Rybičky 48 a ve svých začátcích také Škwor, se kterým v poslední době Harlej odehrál několik společných „dvojturné“.

V novodobé éře Harlej u posluchačů nejvíc boduje hity jako Proč pocit mám (klip má na youtube více než 2 250 000 shlédnutí), Proměna (klip přes 1 600 000 shlédnutí), Přirození nebo Katalog.

Harlej právě vydává novinkové album Na prodej a 17. 10. startuje v Pardubicích turné na podporu tohoto alba. Turné má celkem dvanáct zastávek a jako hosté doprovodí tentokrát skupinu Harlej osvědčení Jaksi Taksi, kteří hostovali již na jarním turné. Během koncertní šňůry pokřtí Harlej novinkové cédéčko 25. listopadu na vystoupení v pražském Retro Music Hallu.

autor: Miloš Skalka
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.