Nezmatkovat v přesilovkách, to je cíl Lva Praha pro utkání s Nižněkamskem

9. říjen 2013

Hokejisté Lva Praha chtějí po porážce s Metallurgem Magnitogorsk napravit své zaváhání a v dalším domácím utkání KHL zvítězit. Největší pozor ve večerním duelu s Nižněkamskem si musejí dát na častá vylučování, která je v minulém zápase připravila o výhru.

Tým Lva má za sebou náročný a nejdelší zahraniční trip v letošní sezoně KHL. A v zápase s Metallurgem to vypadalo, že ještě jeho hráči nejsou úplně ztotožnění s českým časem. Jak ale říká útočník Petr Vrána, na to se opravdu koukat nebo dokonce vymlouvat nedá.

„Nebavili jsme se o tom, už jsme myslím doma dost dlouho na to, abychom si na to zvykli. Na tom tripu jsme stejně zůstávali na našem čase, zas až taková změna to nebyla. Nějaká únava tam ještě pořád je, ale teď jsme doma, každý musí odpočívat, jak nejvíc to jde, myslím, že už budeme v pohodě.“

Pondělní prohra bolela o to víc, že ještě 4 vteřiny před koncem zápasu Lev vedl 3:2. Hostům se podařilo dát v utkání tři branky v přesilovce a jednu, tu první, z trestného střílení, což bral Petr Vrána jako hodně trestuhodný fakt.

Vše se ale prý musí hodit za hlavu a do zápasu s Nižněkamskem jít prostě a jednoduše naplno bez myšlenek na nevydařené představení.

„Ten zápas jsme odehráli skvěle a nebýt těch vyloučení na konci, udělali jsme body. Je to věc, ze které se musíme poučit. Takové věci by se neměly opakovat. Jsme profesionálové, nemůžeme nad tím jinak dlouho přemýšlet a věšet hlavy. Prostě se to stalo, musíme si ukázat chyby a připravit se na další utkání.“

Zápas s Nižněkamskem začíná v Holešovicích v 19 hodin a na Radiožurnálu o něm uslyšíte v živých vstupech.

autoři: tej , špo
Spustit audio