Nepotkali jste violoncello?

29. červen 2004

Již od 4. května letošního roku se kriminalisté z Prahy 1 zabývají případem krádeže drahého hudebního nástroje, ke kterému došlo v pivnici v ulici Spálená v Praze 1. Pachatel policii prozatím uniká a po unikátním violoncellu jakoby se zem slehla.

Odcizené violoncello je značky REMY. Bylo vyrobeno kolem roku 1800 v Paříži. Jeho výška je 120 cm, má světle hnědou barvu a je lakované.Z čelního pohledu na violoncello je v levé horní části těla na hraně nástroje osahaný lak od opírání ruky. U hudebního nástroje byl ještě smyčec zn. PFRETSCHNER starý asi 30 let. K tomuto hudebnímu nástroji byl ještě obal z laminátu černé barvy a v horní části u krku byla stříbrná nálepka ve tvaru písmene W. Uvnitř tohoto hudebního nástroje je nalepen papírový štítek o rozměrech 2,2 x 5,8 cm a v něm napsána zn. REMY. Pod tímto nápisem jsou asi tři slova, zřejmě adresa, a po těmi je napsáno A PARIS.

Logo

Vzhledem k tomu, že dosavadní vyšetřování kriminalistů z policejního obvodu Praha 1 nevedlo prozatím k žádnému konkrétnímu výsledku, obrací se policie na všechny občany se žádostí o pomoc a spolupráci. Všichni ti, kteří by mohli podat jakoukoli informaci, která by vedla k odhalení osoby pachatele, či k nalezení zmíněného hudebního nástroje, nechť se prosím ozvou přímo kriminalistům Prahy I, a to v pracovní době od pondělí do pátku vždy od 07.00 do 16.00 hod. na telefonní číslo: 974 851 944. Vzhledem k tomu, že již zmíněného majitele váže k jeho violoncellu velké citové pouto, nabízí za jakoukoli konkrétní informaci, která by vedla k nalezení tohoto hudebního nástroje, finanční odměnu ve výši 50 tisíc korun. Za pomoc a spolupráci děkujeme. pprap. Eva Miklíková

Spustit audio