Nemocných chřipkou ve Zlínském kraji opět přibylo, trvá epidemie i zákaz návštěv

7. únor 2020 10:51

Chřipková epidemie ve Zlínském kraji pokračuje, nemocných lidí přibylo. Respirační choroby trápí 2000 ze 100 tisíc obyvatel, což je o 2,5 % více než před týdnem.

Ve Zlínském kraji pokračuje celoplošná chřipková epidemie. Počet nemocných chřipkou se od minulého týdne zvýšil o 39 procent, má ji 454 lidí na 100 tisíc obyvatel. V příštím týdnu by měla epidemie dosáhnout vrcholu, informovala ředitelka Krajské hygienické stanice Eva Sedláčková.

Čtěte také

„Zvyšuje se počet nemocných chřipkou typu A a v současné době máme ve Zlínském kraji k dnešnímu dni evidováno pět závažných onemocnění chřipkou typu A s nutností hospitalizace. Významně se také zvyšuje nemocnost chřipkou u osob nad 65 let, tedy té velmi rizikové skupině obyvatel,“ uvedla pro Český rozhlas Zlín Eva Sedláčková

Před týdnem hygienici doporučili omezit návštěvy v lůžkových zdravotnických zařízeních, domovech pro seniory, domovech pro lidi se zdravotním postižením i domovech se zvláštním režimem. Vyhlášení zákazu návštěv je v kompetenci ředitelů zařízení. Nemocnice v kraji vyhlásily zákaz návštěv na lůžkových odděleních, který trvá až do odvolání. Ten je tedy zatím stále v platnosti.

autor: Veronika Žeravová
Spustit audio

Související