Národní divadlo v září nabídne 40procentní slevu na vstupenky

25. srpen 2011

Vstupenky na zářijová představení v pražském Národním divadle jsou ode dneška se 40procentní slevou. Zvýhodněné vstupenky nabízí v rámci Týdnů divadlobraní až do 8. září na všechna divadelní, operní a baletní představení.

Národní divadlo tak chce po prázdninách přilákat obecenstvo zpět. „Naším cílem bylo vymezit se k září, které je v divadle zvláštním časem, kdy se lidé vracejí z dovolené a svou divadelní sezonu obvykle startují až později,“ vysvětluje ředitel divadla Ondřej Černý.

Po následující dva týdny tak mohou diváci dostat za zvýhodněnou cenu vstupenky na velmi atraktivní tituly – například na Shakespearovo Zkrocení zlé ženy, Čechovova Racka nebo balet Svěcení jara. Několik posledních volných míst je i na tradičně vyprodané představení Sluha dvou pánů, ve kterém exceluje Miroslav Donutil.

Široký záběr má podle ředitele Černého i opera. „Rád bych upozornil na Dvořákova Čerta a Káču, kterou hrajeme v sobotu 17. září,“ láká Černý na operu, která je podle něj atraktivní především pro mladší diváky. Výpravy se totiž ujal známý kreslíř Adolf Born.

Týdny divadlobraní se letos konají podruhé, loni se akce setkala s velkým zájmem veřejnosti. Zářijová 40procentní sleva platí jen na představení domovských souborů, nikoli hostujících. Lístky jsou k dostání pouze na pokladnách divadla a nelze je rezervovat přes internet.

autoři: pad , bre , Mirko Kašpar
Spustit audio