Náledí na silnici překvapilo řidiče. Čtvrteční ráno bylo ve znamení dopravních nehod

14. listopad 2019 07:49

Počasí komplikuje od úterní noci dopravu na středočeských silnicích. Po sněžení se ve čtvrtek ráno řidiči vyrovnávali na mnoha místech s námrazou. Řada z nich cestu nezvládli. K dopravním nehodám vyjížděli policisté a hasiči na dálnice D6, D10, i D8 i na silnice nižších tříd. 

Námraza se začala tvořit kolem čtvrteční čtvrté hodiny ranní, kdy teplota klesla pod nulu. Kluzké vozovky komplikovaly dopravu po celém kraji, a to přesto, že v pohotovosti bylo podle dispečera Krajské správy a údržby silnic Karla Motala na šedesát sypačů. 

Na namrzlé vozovce na dálnici D 10 ve směru na Prahu došlo v úseku mezi 21 a 29 kilometrem dálnice k několika dopravním nehodám, při kterých havarovalo osm vozidel. Středočeští hasiči přibližně od půl šesté ráno zasahují zhruba u deseti případů, které také můžou souviset s námrazou.

Počasí ovlivnilo i veřejnou dopravu, některé spoje nevyjely, nebo nabraly zpoždění. 

Například v obci Tehov u ŘÍčan uvízly na náledí tři autobusy. Jedná se o linky 383 a 494. Ostatní autobusy tak jezdily odklonem. S komplikacemi musdí počítat taky cestující v Týnci nad Sázavou. Autobusy jsou kvůli nehodě odkloněné přes Krhanice.

Spustit audio