Nalaďte se na adventní čas! Kapela Kryštof představila společnou vánoční píseň s Karlem Gottem

5. listopad 2020

Velmi očekávaná píseň s názvem Vánoční od kapely Kryštof a Karla Gotta je venku! Společně ji nahráli už před dvěma lety, premiéry se dočkala ale až ve čtvrtek 5. listopadu 2020. „Udělali jsme spolu takovou dohodu, že tuhle píseň pustíme až rok poté, co mezi námi Karel nebude,“ říká zpěvák Richard Krajčo.

Scénář a režie videoklipu si vzala na starost Karin Krajčo Babinská. Zahráli si v něm Richard Krajčo, tři jejich děti, Iva Janžurová, Alois Švehlík, Dana Batulková, Pavel Rímský a Lucie Štěpánková.

Richard Krajčo a Karel Gott nahráli před dvěma lety vánoční píseň. Premiéru měla až 5. listopadu 2020

„Toužili jsme po písni, která se bude zjevovat pokaždé o vánočních svátcích, ale zároveň se vyhnout všem klišé. Samozřejmě nevíme, jestli se nám to podařilo, ale fanoušci nám to určitě prozradí,“ říká Richard Krajčo.

Píseň Vánoční vznikla těsně před duetem Srdce nehasnou, který pro Karla Gotta a jeho dceru Charlottku, napsal taktéž Richard Krajčo. „Za Karlem Gottem jsem s písní Vánoční přišel a svěřil se mu, že jsem napsal text, kde hraje významnou roli, a tak mě napadlo, že by se v ní mohl i objevit. Jemu se to naštěstí zalíbilo, a tak jsme se kdysi dali dohromady. A on pak asi po týdnu zavolal s jeho ženou Ivankou zpátky, a kromě toho, že souhlasil, abychom spolu nazpívali Vánoční, mě poprosil, jestli bych nezkusil napsat píseň pro něj a pro Charlottku,“ vzpomíná frontman kapely Kryštof. „Udělali jsme spolu takovou dohodu, že nejdřív půjdou ven Srdce nehasnou a tuhle píseň pustíme až rok poté, co mezi námi Karel nebude, aby v podstatě i další Vánoce strávil s námi. A teď přišel ten čas,“ dodává Krajčo.

Videoklip zachycuje tu pravou rodinnou vánoční atmosféru, kdy se u štědrovečerního stolu sejdou čtyři generace lidí. „V klipu je samozřejmě ukrytý i příběh a je dobré dokoukat jej až do úplného závěru, aby se všechno spojilo. Je to takový krátký film na pět a půl minuty a je věnovaný všem, kteří tady s námi už nejsou, ale na které nikdy nezapomeneme a víme, že jako Andělé při nás budou vždycky stát,“ říká Karin Krajčo Babinská.

autor: jp | zdroj: Universal Music

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka