Na Knižním festivalu Ostrava se představí Zóna Českého rozhlasu

26. únor 2020

Dvoudenní program si pro návštěvníky Knižního festivalu Ostrava připravily stanice Český rozhlas Dvojka, Český rozhlas Ostrava, Český rozhlas Hradec Králové i projekt mujRozhlas. Hosté festivalu se mohou těšit na živé vysílání Jirky Holoubka, Haliny Pawlowské nebo fenomén živě vysílaných her s ukázkami ruchařského umění.  

Letošní tváří Knižního festivalu Ostrava se stala herečka Iva Janžurová, která bude také první den festivalu hostem živého vysílání stanice Český rozhlas Dvojka přímo ze Zóny Českého rozhlasu. Ivu Janžurovou vyzpovídá Jirka Holoubek ve festivalovém speciálu pořadu Blízká setkání v pátek 28. února od 11:00 hodin. Zástupci projektu mujRozhlas budou společně s tvůrci podcastových sérií Osobák a Virtuální Světy Jamese Colea hovořit o trendech v tomto odvětví. Český rozhlas Ostrava zase prozradí Jak se dělá rozhlas. Nejen o práci redaktora v terénu si popovídá Pavel Janošec s legendární redaktorkou ČRo Ostrava Dagmar Misařovou.

V sobotu 29. února stanice Český rozhlas Dvojka odtajní fenomén živě vysílaných her. Návštěvníci se mohou těšit na besedu o výrobě a natáčení unikátních živě vysílaných her pro stanici Český rozhlas Dvojka s ukázkami ruchařských triků. Program Zóny Českého rozhlasu na Knižním festivalu Ostrava zakončí ČRo Hradec Králové s pořadem Na cestách s Petrem Voldánem, jehož hostem bude "Monsieur Dakar" Karel Loprais.

Podrobný program Zóny Českého rozhlasu na Knižním festivalu Ostrava je k dispozici zde.

Spustit audio