Na Karlově mostě se koná netradiční hostina. Můžete tu povečeřet u půlkilometrového stolu!

30. červen 2020

Oslavit začátek prázdnin a rozloučit se s dobou koronavirovou můžete v úterý od 18.00 hodin na Karlově mostě. Budou se tam konat slavnosti na půlkilometrovém stole.

„Na 515 metrů dlouhém Karlově mostě vytvoříme 515 metrů dlouhý stůl s bílými ubrusy a květinami ve vázách. Může přijít kdokoliv, vstupné se neplatí. Podmínkou ale je, aby každý něco donesl. Někdo třeba napeče bábovku, koláče, nebo třeba husu. Jiný host - a zároveň hostitel - připraví jednohubky.  Někdo přinese růži do vázy. Nebo třeba jen hroznové víno. Anebo vezme kytaru a zazpíváme si „Na tom pražským mostě, rozmarýna roste...“,“ přibližuje myšlenku společného setkání  kavárník Ondřej Kobza za spolek Piána na ulici, který akci ve spolupráci s Prahou 1 organizuje.

Nutná registrace

Kvůli hygienickým a organizačním důvodům je potřeba se na slavnost zdarma registrovat přes systém www.goout.net. O akci byl ale takový zájem, že kapacita byla zaplněná za 40 vteřin. Organizátoři si ale ještě nechali 150 volných míst, které uvolní v úterý po 18. hodině.

autor: jp
Spustit audio