Na Kampě sjelo auto do Vltavy. Hasičům se ho podařilo vytáhnout na břeh

11. květen 2021

V Praze na Kampě sjelo v pondělí večer do Vltavy auto. Během pátrání na člunech hasiči nalezli jednu osobu, kterou předali do péče zdravotníků. ČTK to řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Poté hasiči na twitteru oznámili, že nalezli také zmíněné auto. Nikdo další v něm nebyl.

Po hlášení o tom, že do řeky sjel vůz, hasiči na místo vyslali dvě jednotky i potápěče. „Okamžitě jsme nasadili čluny na Vltavu,“ uvedl Kavka. „Po několika minutách jsme našli osobu, kterou jsme vytáhli a předali zdravotnické záchranné službě. Ta musí provádět resuscitaci,“ dodal.

Na Kampě sjelo auto do Vltavy

Třiapadesátiletého muže záchranáři resuscitovali zhruba půl hodiny. „Nakonec se podařilo funkci srdce obnovit,“ uvedli na svém twitteru s tím, že pacienta převezli do nemocnice.

Podle dosavadních informací byl v autě pravděpodobně jen jeden člověk, řidič vozu. Vůz se v řece hasičům podařilo najít. Následně ho z řeky vytáhli. Na místo byl povolán i jeřáb.

Policie začala zjišťovat příčinu nehody. „Policisté se nadále zabývají případem pádu vozidla do Vltavy. V současné chvíli nemůžeme vyloučit, že se jedná o sebevraždu,“ uvedli policisté v úterý ráno na twitteru.

autor: ech | zdroj: ČTK
Spustit audio