Muž ozbrojený noži se pokoušel dostat do Poslanecké sněmovny. Napadení policisté ho zadrželi

30. leden 2020

Jednatřicetiletý muž se ve čtvrtek dopoledne pokoušel dostat do budovy Poslanecké sněmovny. Měl u sebe dva nože a teleskopický obušek. Jak serveru iROZHLAS.cz řekl Roman Žamboch z tiskového oddělení sněmovny, ještě před bezpečnostním rámem napadl policisty, kteří ho ale zneškodnili a zadrželi. Nikomu se nic nestalo.

„Zatím neidentifikovaný muž vstoupil do prostoru recepce ve Sněmovní 4. Ještě v prostoru před bezpečnostním rámem napadl službu konající policisty. Ti ho zneškodnili, nikomu se nic nestalo a muž byl zadržen,“ popsal serveru iROZHLAS.cz Žamboch.

Jeho slova potvrdila i policie na svém twitteru: „Do jednoho z vchodů Poslanecké sněmovny v Praze dnes vstoupil 31letý ozbrojený muž, který se dožadoval vpuštění do objektu. S nožem v ruce ohrožoval policisty na místě. Muž byl zadržen, převezen na policejní služebnu k provedení dalších úkonů. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.“

Podle serveru Seznam Zprávy, který na incident upozornil jako první, byla budova na pár minut uzavřena.

Tou dobou v ní probíhaly poslanecké interpelace. Jak server iROZHLAS.cz informovalo Policejní prezidium, motiv muže zatím není známý a vyšetřovatelé jej zjišťují.

autor: pj | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio