Musíme se vyvarovat chyb, říká i přes vítězství hokejový útočník Slavie Bednář

30. říjen 2013

Hokejisté Slavie se v letošním ročníku můžou celkem v klidu spolehnout na kanonýra Jaroslava Bednáře. Zkušený útočník je hlavní oporou Pražanů a nebýt jeho, tak tým neprodlouží svou zápasovou šňůru bez prohry.

Ta díky výhře v předehrávce 25. kola 3:2 po nájezdech nad Karlovými Vary trvá v extralize už pět zápasů. Potvrdilo se, že pro tým kouče Vladimíra Růžičky je nejdůležitějším hráčem právě Jaroslav Bednář.

Ten se postupně na vítězství podílel takto - založil akci, ze které vzešel první gól, na druhý po krásném individuálním průniku přihrál a v nájezdech se jako jediný prosadil stylem, který se dá popsat, jako zastav a vystřel. „To je ten účel, zpomalit, naznačit střelu, brankář zareagoval a při pohybu nahoru jsem mu to dal do protipohybu pod lapačku,“ říkal po zápase Bednář.

Na druhé straně ale nikdo ze Slávistů s výkonem týmu spokojen být nemohl. V zápase sešívaní předvedli spoustu nepřesností a s velkou skromností popisuje Jaroslav Bednář i zmiňovanou druhou branku, před kterou obehrál tři protihráče a asistoval Lukáši Krenželokovi.

„No taky jsem tam čtyřikrát při takové situaci puk ztratil, to by se nemělo stávat. Lukáš to se štěstím trefil, výborný gól, ale hned střídání na to dostaneme gól – to jsou věci, které se nesmí stávat. Na tom musíme zapracovat a musíme se vyvarovat takových chyb.“

I přes časté chyby se podařilo Slavii vyhrát. Naopak Karlovy Vary, ač byly v utkání většinou lepší, prohrály druhé ze sedmi posledních utkání. „Gratuluji soupeři k zisku dvou bodů, nastřelili jsme dvě tyče a samozřejmě klobouk dolů před Jardou Bednářem, který zařídil všechny tři góly domácích,“ dodává trenér Energie Karel Mlejnek.

autoři: špo , jam
Spustit audio