Moje hra, Mezzoforte a Vadí - nevadí

11. únor 2014

Na jevišti divadla Kalich se sejdou všechny ženy slavného spisovatele. V 19:00 hodin tam totiž začíná komedie nazvaná Moje hra, která vypráví o trochu netradičním posledním přání. Roli nebožtíka ztvárňuje Jiří Bartoška.

"Rád bych pozval všechny posluchače do divadla Kalich na skvělou českou komedii Moje hra, která je v podstatě velmi zajímavou komedií o životě slavného spisovatele Josefa Jankulovského, který opustil tento svět, ale měl jedno velice zajímavé starosvětské přání, a to že v obývacím pokoji, kde bude vystavena jeho rakev i s ním, chce, aby se dostavily všechny důležité ženy jeho života," popisuje Michal Pleskot z divadla Kalich.

Do Prahy míří kapela Mezzoforte. Tato islandská skupina přiveze do Lucerna Music Baru kvalitní jazzovou muziku. Od 20:00 se můžete přesvědčit o tom, že nejen v Americe, ale i na Islandu se rodí skvělí jazzmani.

"Tato skupina se představila v Praze už v roce 2010. Máte jedinečnou příležitost tady tuto kapelu z Islandu vidět znovu v sestavě: Eythor Gunnarsson na klávesy, Johann Asmundsson na baskytaru, Gulli Briem na bicí, Bruno Miller na kytaru a Sebastian Studnitzky na trumpetu a Jonas Wall na saxofon," říká mluvčí Lucerna Music Baru Lukáš Kolíbal.

V životě se mnohdy setkáváme s řadou nepříjemných situací a je jen na nás, jak se s nimi umíme vypořádat. Divadlo Archa díky evropskému projektu Karaoke Europe přeneslo tyto všední problémy na divadelní prkna. Představení Vadí - nevadí tak od 20:00 nabídne jedinečný pohled na životy zcela rozdílných lidí.

"V tomto představení nečekejte žádné herce, světové hvězdy, ale hvězdy řekněme každodenního života, experty na život. My jsme si vybrali malé východočeské město Kostelec nad Orlicí a tam jsme dva roky pracovali. Vznikl z toho tým našich spolupracovníků od malých romských dětí až po dospělé, kteří s námi vytvořili jakýsi obraz celé naší společnosti," dodává dramaturg a ředitel divadla Archa Ondřej Hrab.

autor: Karolína Kumpfová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.