Moje generace je trochu ztracená, na novém EP mluvím o našich pocitech, říká hudebnice Pam Rabbit

6. duben 2022

„Přijde mi, že moje generace je taková ztracená. Jiné generace nás můžou brát jako přecitlivělé. My to tak asi nevnímáme. Na svém EP o pocitech hodně mluvím. O tom, že člověk může mít nějakou depresi, pak je zase extrémně veselý nebo extrémně naštvaný a vlastně neví na co. Máme čas řešit pocity, což ty generace předtím neměly, a trochu se v tom motáme,“ říká tuzemská zpěvačka a producentka Pam Rabbit.

V Praze usazená hudebnice s gruzínskými a ruskými kořeny Pam Rabbit vystudovala konzervatoř Jaroslava Ježka a vlastní hudební produkci se věnuje už přes sedm let. Na začátku letošního roku vydala debutové EP Mom I'm Lost. Většinu skladeb zpívá v angličtině, v poslední době ale začíná skládat i v českém jazyce. „Přišlo mi, že v češtině zním špatně. Postupně jsem to ale zkoušela a našla cestu, aby mě to bavilo,“ vysvětluje.

Nastavuje si Pam ve své kariéře nějaké mezníky? „Ty jsem teď začala stavět ve své image. Začala jsem hlídat například to, jak se oblékám, jak se prezentuju a jakým žánrům se budu věnovat, aby to dávalo smysl. Vyrůstala jsem ve spoustě žánrů, a tak jsem se v prvních letech hudební cesty hodně motala. Každá písnička byla jiný žánr a lidé kvůli tomu neměli možnost mě poznat. Teď si to víc hlídám a lidé si mě začínají víc všímat, protože jim to najednou dává smysl,“ dodává hudebnice.

Proč si Pam Rabbit sama režírovala videoklipy? Sestavuje si sama i taneční choreografie? A s kým z hudebního světa plánuje v blízké době spolupracovat? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.