Milan Peroutka: Nových příležitostí se nechci bát. Maximálně někdo napíše, že jsem byl na prd

21. květen 2022

V kapele Perutě zpívá i skládá písničky, zároveň vystupuje v muzikálech a divadelních hrách. Milan Peroutka mluvil s Lenkou Vahalovou nejen o práci, ale také o své rodině, sociálních sítích nebo plánech do budoucna.

Milan Peroutka měl možnost si vyzkoušet různorodou hereckou práci i muzikálové role, ale přiznává, že jeho kapela Perutě ho baví asi ze všeho nejvíc. Je to pro něj trvalá hodnota.

„Největší smysl mi dává dělat písničky, kde sdělím nějaký pocit a zůstane to uchované. V divadle je derniéra a za rok ty lidi ani nevědí, že jsem to hrál. Ty songy mi připadají, že je vlastně nádhera, že se člověk k té emoci může kdykoli vrátit. A nejenom já, ale všichni, kteří to mají s něčím spojené.“

Milan Peroutka a CD jeho kapely Perutě

Radost mu teď momentálně ale kazí zablokovaný YouTube kanál, kde bylo zaznamenáno sedm let jeho práce. Od prvního videoklipu přes vlogy a první výstupy v televizi až po tu nejnovější muziku.

Vzpomínka na tatínka

Citlivou strunou je pro Milana Peroutku náhlá smrt jeho tatínka, bubeníka skupiny Olympic. O tom, jak celou věc prožíval on i jeho rodina, natočila Česká televize jeden z dílů pořadu 13. komnata. Původně nabídky striktně odmítal, nakonec ale kývnul.

„Ještě jsem to neviděl, ani to zatím vidět nehodlám, ale podle zpětných vazeb mám radost, že se to snad povedlo. Na smrti je fascinující, že nás čeká všechny, ale vždycky nás to tak sejme a tak se tomu divíme.“

Kromě koncertů s kapelou pozval Milan Peroutka také na představení Už tě mám dost do Divadla Metro nebo na hru Krasavci na chmelu do Divadla U Hasičů. Nových příležitostí se už nebojí. „Měl jsem o sobě zbytečně pochybnosti, už se nechci bát. Teď si říkám, že do toho jdu, ono se to nějak vyvrbí, maximálně ty lidi napíšou, že jsem byl na prd,“ směje se.

Chtěl by na divadlo uvést jednu z knih své maminky, co by to mělo být? Spisovatelské ambice má také on sám, o čem by rád psal? Jak jeho život ovlivňují sociální sítě? A kdo jsou fanoušci kapely Perutě? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Lenka Vahalová ,