Mezi Palmovkou a Florencí nejezdí tramvaje. Výluka potrvá celý týden

30. červenec 2018 10:45

Jestli máte cestu přes Karlín nebo tam třeba pracujete, máme pro vás jedno upozornění. Mezi Florencí a Palmovkou musíte místo tramvají nasednout do autobusů. Dělníci pokračují v opravách Negrelliho viaduktu. Trasu přerušili na křížení ulic Sokolovská a Prvního pluku.

„Týká se to linek 3, 6, 8, 24 a 92 a bude zde zavedena náhradní autobusová doprava,“ řekla Hana Pohanová z tiskového oddělení pražského Dopravního podniku. Trojka končí u Bílé labuti a šestka na Palmovce. Osmička a noční dvaadevadesátka mají objízdnou trasu - od Bílé labuti přes Těšnov, Vltavskou, Pražskou tržnici, Maniny a Libeňský most. A pozor, čtyřiadvacítka je úplně zrušená.

A co přesně budou dělníci opravovat? „Březnová diagnostika odhalila nevyhovující stav některých kamenů. V rámci prací tam dojde k jejich opravě, k takzvanému sešívání kmenů, k obnovení spár zdiva, odkopání pilířů a sanace zdiva pod terénem a poté k obnovení vozovky,“ uvedl mluvčí společnosti Hochtief Michal Talián Michal Talián. Na svoji trasu by se tramvaje měly vrátit zase v pondělí 6. srpna kolem půl jedné v noci.

autoři: Kristýna Vašíčková , jp
Spustit audio