Metallica chystá charitativní desku. Objeví se na ní třeba hit Nothing Else Matters, který přezpívala Miley Cyrus

12. červenec 2021

Není moc dlouhých písní, které by se dostaly do vysílání světových rádií. Mohli bychom jmenovat třeba píseň Bohemian Rhapsody od kapely Queen. Ovšem dostat do rádia předělávku známé – a více než 6minutové – písně, to už se podaří jen málokomu. Aktuálně třeba zpěvačce Miley Cyrus, a to u nejznámějšího hitu kapely Metallica.

Kdo by neznal známé kytarové melodie z roku 1992. Je to totiž právě píseň Nothing Else Matters, kterou si řada samouků hraje na elektrickou kytaru. Zpěvačka Miley Cyrus ji však vyměnila za klavír, a to s plným povolením kapely.

Nová verze hitu Nothing Else Matters bude totiž součástí charitativní desky, na které bude předělávek od známých interpretů mnohem více. Už na prvním singlu spolupracovali například Elton John nebo bubeník skupiny Red Hot Chili Peppers Chad Smith.

The Metallica Blacklist

Jedno z nejúspěšnějších hudebních alb všech dob Metallica, někdy nazývané také jako The Black Album, vyjde znovu už 10. září digitálně a 1. října fyzicky. Kromě remasterované verze původní desky tak Metallica oslaví 30 let od vydání svého kritiky oceňovaného alba.

Veškerý výtěžek z prodeje The Metallica Blacklist poputuje na různé charitativní organizace, které vyberou sami umělci.

V případě jedné z nepopulárnějších metalových kapel na světě opravdu není nic nemožné. V roce 1999 se skupina spojila se symfonickým orchestrem San Francisca. Po 20 letech pak svoje vystoupení zopakovali, aby vydali desku, která netradičně spojuje metal s vážnou hudbou.

A tím to nekončí. Už v září společně s charitativní deskou vyrazí Metallica na světové turné. Příští rok v červnu vystoupí i v Praze.

autor: Jiří Štefl | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.