Méně výstav, zato s delším trváním a doprovodným programem. Fotograf Gallery přišel s novou koncepcí

31. březen 2021

Fotograf Gallery v Jungmannově ulici přichází s novým kurátorským týmem i koncepcí. Počítá s menším počtem výstav, které však budou trvat déle. Chystá i doprovodný program. Kurátorku Terezu Rudolf zpovídal publicista Václav Müller.

„Ty výstavy budou veskrze skupinové. My chceme představovat nějakou šíři autorů, třeba od nejmladší generace až k nějaké zavedené, starší generaci. A současně máme zájem o to, představit fotku z jiných oblastí,“ popisuje novou koncepci jedna z kurátorek, Tereza Rudolf.

První výstavou v novém konceptu jsou Malé dějiny fotopastí. Ta je také první, kterou diváci uvidí ve výlohách. „Takže ta fotopast je trochu i past na diváka, který půjde okolo, a mělo by to upoutat jeho pozornost.“

Výzvy pro návštěvníky

Součástí nové koncepce je také doprovodný program, který se snaží návštěvníky zapojit. V rámci první výstavy galerie vyhlásila tři výzvy. „Tam by měli nějakým způsobem návštěvníci interagovat s kamerami ve veřejném prostoru nebo právě s těmi fotopastmi, třeba v lesích. A nějakým způsobem se nechávat zachytit a potom nám ty své fotografické úlovky posílat,“ upřesňuje Tereza Rudolf.

autoři: Václav Müller , ech
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka