Manikúra. Zásady péče o nehty

28. červen 2016

Stačí se nehtům věnovat doma, nebo se máme spíše svěřit profesionálům? Jaké jsou aktuální trendy v úpravě nehtů? Ivana Navrátilová se ptala Veroniky Kremzové, kosmetičky a výkonné ředitelky kliniky rodinného zdraví a krásy Esthesia.

Přirozené a krásné nehty se dají vypěstovat u každého. Nehty by měly být podle Veroniky Kremzové upravené, chráněné a vyživované. Musí se pilovat pouze jedním směrem, jinak se třepí. Ochranou nehtu je lak - nehty by měly být nalakované 24 hodin denně, protože jsou lakem chráněné. Vyživené - tedy používat na ně olej i krém.

Pravidlem by mělo být použití podkladového laku, barevného laku a nadlaku, nejlépe od jedné značky a navíc každý ideálně ve dvou vrstvách. To vytvoří pro nehet "oblek", který ale nevypadá to jako umělý nehet. Nehtová modeláž, tedy umělé nehty, se podle Veroniky Kremzové používá místo péče a je vhodná pro ty, kteří se nechtějí o nehty starat a potřebují je mít pevnější.

Veronika Kremzová, výkonná ředitelka kliniky Esthesia

Pokud se vypravíte na manikúru do salónu, pak vám upraví nehtovou kůžičku, tvar nehtu a délka nehtu. Je to podobné jako v kadeřnictví, kdy se dlouhodobě o nehty pečuje a Veronika Kremzová doporučuje chodit na manikúru pravidelně jednou za tři až čtyři týdny. Na manikúru dnes docházejí i muži, možná proto, že procedura je púro ně příjemná - kůže na mužských rukou bývá hrubší a manikérky proto mužům častěji ruce masírují. Používají i speciální pánské laky na nehty.

Odvysílané díly si můžete poslechnout v našem archivu.

autoři: Ivana Navrátilová , jku
Spustit audio