Mandrage přichází s novým albem Vidím to růžově. Deska je o emocích a zamilovanosti

5. prosinec 2019

Kapela Mandrage v pátek vydává nové album Vidím to růžově, které je plné emocí a lásky. Deska obsahuje celkem 11 skladeb a její příchod předznamenala stejnojmenná píseň.

Klávesista František Bořík řekl, že nová deska je nejzamilovanějším albem, jaké kdy kapela nahrála. „Všechny emoce na albu jsou autentické, rozhodli jsme se příliš nezasahovat a nechat je plynout i za cenu toho, že občas sklouzneme trochu k té přeslazené straně. V jedné z písniček Víťa zpívá o valící se lavině lásky. A lavina se zastavit nedá,” vysvětluje František.

Hlavní píseň nové desky je hit Vidím to růžově, která vypráví příběh o lásce a vášni. „Jako textař se v těch srdečních záležitostech cítím asi nejlépe a vzhledem k tomu, že se žena už dávno našla, může být píseň Vidím to růžově takovou malou paralelou k singlu Hledá se žena, po deseti letech,“ říká kytarista Pepa Bolan. Stejně jako pilotní singl, i další skladby z desky jsou inspirovány osobními zkušenostmi, zážitky a pocity jejich autorů. V jedné ze skladeb se objevují dětské hlasy patřící například tříleté dceři klávesisty Františka nebo jeho malému bratrovi.

Na novou desku naváže kapela koncertní turné Dlouhej únor, které absolvuje po velkých sálech v sedmi českých městech od 1. do 29. února. První vystoupení se uskuteční v pražském Foru Karlín.

autor: jp | zdroj: Universal Music
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.