Management tvoří moje rodina, nebylo komu jinému věřit, přiznává Mikolas Josef

26. září 2020

Jak zvládá Mikolas Josef období, kdy musel zrušit několik koncertů nejen v ČR, ale i v zahraničí? A co jeho nová debutová deska? Nebo vás zajímá, proč se rozhodl výrazně omezit své sociální sítě? Na vše odpovídal v pořadu Host Lenky Vahalové.

Kvůli koronaviru musel zrušit Mikolas Josef celé evropské turné. Přiznal však, že měl alespoň čas si uspořádat myšlenky.

Na podzim měl naplánované vydání nového albu, ale i to musel zrušit. „Pokud umělec vydá desku, tak následně na to má turné a častokrát tráví třeba rok nebo dva tím, že pouze jezdí a hraje tu desku, kterou vydal. Pokud já vydávám albu, tak bych měl následně cestovat, a pokud je korona, tak nemůžu cestovat a nemůžu hrát, tak na co vydávat album,“ vysvětluje.

Management tvoří jeho rodina – máma, táta a bratr. „Pokud vy, jako umělec, začnete dělat to, co vás baví, tak jako první tomu uvěří rodina, pak to budou kamarádi a potom další a další. Já měl to štěstí, že v době, kdy jsem odcestoval na Eurovizi, tak nějak začalo být se vším hrozně práce a nebylo komu věřit, protože už jsem pár lidí vystřídal a neměl jsem ty nejlepší zkušenosti. Takže jsme si uvědomili, že nejlepší bude, když si řekneme, hele sice o tom nic nevíme, ale pojďme se to naučit. Oni se vzdali svých prací.“

Zpěvák Mikolas byl dříve velmi aktivní na sociálních sítích, to se ale změnilo a teď je naopak skoro vůbec nevyužívá. „Na Instagramu mám tři fotky, všechno jsem smazal. Udělal jsem rozhodnutí, nechtělo se mi koukat na tu starou verzi, kterou jsem byl. Jsou umělci, kteří je vůbec nemají.“ Zároveň přiznal, že mu sociální sítě braly hodně času.

Cylý rozhovor si můžete poslouchnout na audioportále mujRozhlas.

autoři: Lenka Vahalová , jp