Máme pro vás pár tipů, které slibují zábavný večer

27. únor 2014

V Lucerna Music Baru vystoupí nizozemští elektro - funkeři Kraak & Smaak Sound System. Už od 20:00 si můžete zatančit na hity tohoto úspěšného producentského dua. Některé ze skladeb slouží dokonce jako znělky oblíbených amerických seriálů.

"Jejich příběh se začal psát v roce 2003, ale od té doby už si zahráli třeba na festivalech jako je Glastonbury, SXSW, Bestival nebo Sziget. Jejich skladby lze slyšet i v televizních pořadech a v seriálech, jako jsou Chirurgové nebo Muži na stromech," říká Saša Střelcová z produkční společnosti.

Ti, kdo začátkem února nestihli přehlídku skandinávských snímků Nordfest, dostanou druhou šanci. Dneškem začíná festival Severská filmová zima v kině Lucerna. Organizátoři se snažili na program rovnoměrně zařadit díla ze všech zemí a dát prostor nejen dramatům, ale i komediím. Který z 11 vybraných filmů byste si neměli nechat ujít, vybrala mluvčí akce Jana Stránská.

"Hodně zajímavý je film Vzpoura v Kautokeinu, který divákům přiblíží život Sámů v Norsku. Na pozadí historické události, kdy se v roce 1852 Sámové vzbouřili proti norské nadvládě. Je to film velice panoramatický, je tam krásná skandinávská příroda a zasněžené pláně se stády sobů. Takže určitě doporučuji všem milovníkům severské přírody," uvedla.

Příběh o rozjívené dívce, která se k překvapení všech zamiluje, dnes premiérově uvede od 19:30 Divadlo Na Fidlovačce. Rolí Oldřicha Nového a Nataši Gollové se v jevištní adaptaci snímku Eva tropí hlouposti ujali Marie Doležalová a Denny Ratajský.

"Představení je pro všechny generace, jak pro pamětníky filmu, kterých je určitě ještě velká spousta, tak také pro mladší generaci, která si v tom najde jistě své - ztřeštěnost a vtip inscenace určitě bude sedět jak starším, tak mladším," dodává mluvčí divadla Lenka Studánková.

autor: Karolína Kumpfová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.