Máme fobii z výšek. I proto budeme hrát koncerty na střechách domů, zve vtipně na své letní turné kapela O5 a Radeček

Stoupám po schodišti činžovního domu, kde mám až v posledním patře sraz z kapelou O5 a Radeček. Tedy přesněji řečeno s částí kapely. Konkrétně s jejich nejvýraznějšími členy, bratry Ondřejem a Tomášem Polákovými. Kytaristou a zpěvákem. Vždycky je ráda vidím, jde z nich totiž srdečnost a vřelost.

Létající redaktorka Sabina Vosecká s bratry Polákovými z kapely O5 a Radeček

Tahle partička pochází z jesenického podhůří, kde taky kapela vznikla. Hrají spolu už pěknou řádku let a jejich bratrství a přátelství se logicky propisuje i do jejich tvorby. Proto jedna z jejich písní nese název Bra3. Na svém kontě mají už devět alb, teď si přidali i skládaní filmové hudby. A kromě toho všeho jedou letní Turné po střechách, kde fanouškům představí mimo jiné nový singl Romantický smyčce.

Proč si vybrali pro své koncertování střechy domů, když mají fobii z výšek? Kde všude vystoupí a jak jim šlo komponovat filmovou hudbu? Poslechněte si další díl podcastu.

Užijte si to a krásné léto, moji milí!

Vaše #letajiciredaktorka Sabina

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.