Malíř Maxim Havlíček pořádá soukromé prohlídky: Stačí mi napsat na sociální sítě a domluvit si schůzku

14. listopad 2020

Maxim Havlíček je velmi úspěšný český malíř, žijící trvale v L.A. v Kalifornii. V těchto dnech je ale ještě v Praze a vy máte jedinečnou šanci prohlédnout si jeho nejnovější obrazy inspirované přírodou v soukromém ateliéru ve Vnitroblocku.

I když jsou za současných podmínek galerie zavřené, na výstavu Maxima Havlíčka se přesto můžete přijít podívat. „Já jsem původně měl mít výstavu v galerii na Praze 5, na náplavce,  v jedné kopce. Všechno to bylo přichystaný, naplánovaný, ale pak se všechno začalo zavírat. Tak jsem dostal nápad, že by bylo dobrý si uklidit ateliér a že si ho předělám na galerii. Mám ho ve Vnitroblocku v Holešovicích, jeden z těch prostorů je můj. Začal jsem si postupně zvát lidi vždycky na určitý čas a na určitý den.“ Shlukování lidí tak nehrozí, prohlídky jsou pouze soukromé. Poslední možnost vidět novou výstavu s názvem Arboretum máte ještě v sobotu a neděli 14. a 15. listopadu. Stačí Maximovi napsat zprávu přes sociální sítě nebo přes jeho web a domluvit si schůzku.

Umělec žije už půlku svého života i se svou rodinou v L. A. Pravidelně na léto se ale vrací do Česka. Cestování po světě ho lákalo už od dětství. „Pro mě to byl takový přirozený vývoj. Od malička jsem byl zblázněný do dobrodružných knížek a řekl jsem si, že jednou až budu velký, tak bych chtěl žít taky takový život a udělat si takový vlastní dobrodružství.“ A životní sen? „Strašně rád bych na plachetnici obeplul celý svět,“ dodává Maxim.

autor: jp