Magistrát přispěl na hřiště

20. září 2004

Fotbalisté z klubu v Hájích v Praze 11 by měli mít za několik měsíců možnost trénovat na novém hřišti s umělým povrchem. Vznikne na nevyužité ploše vedle nynějšího travnatého hřiště. Pražský magistrát nyní na jeho výstavbu přispěl grantem 1,2 milionu korun, informoval ČTK primátorův náměstek Petr Hulinský (ČSSD).

Fotbalový klub získal peníze na hřiště zejména díky tomu, že se věnuje dětem a mládeži a přispívá tím i k prevenci kriminality. "V klubu pracují s chlapci v nejvíce rizikovém věku, kdy si hledají způsob zábavy a náplň volného času," podotkl Hulinský. Magistrát dal nyní klubu peníze na výstavbu podloží nového hřiště. Začne se s ní na podzim. O příspěvek na povrch požádal klub magistrát v grantovém řízení pro příští rok. Pokud uspěje, nový koberec bude na fotbalovém hřišti na jaře, dodal náměstek.

Fotbalový klub Háje má podle informací z magistrátu téměř 400 členů. Působí v 19 družstvech, z toho 17 je určeno pro děti od pěti do 12 let. Nynější travnaté hřiště již klubu nestačí. Díky novému s umělým povrchem navíc budou moci fotbalisté využívat sportovní areál po celý rok, tedy i v zimě.

Spustit audio