Lupiči ukradli vůz se sto milióny

16. září 2002

Rekordní sumu více než 100 milionů korun ukradli dnes ráno při převozu peněz neznámí pachatelé. Bezpečnostní služba převážela ulicí Evropská v Praze 6 peníze do banky. Tři muži v kuklách a černých kombinézách odcizili jak obrněný vůz, tak hotovost. Pod hrozbou použití střelných zbraní a výbušnin donutili tříčlennou posádku zastavit a vystoupit z kabiny. Nikdo z osádky nebyl zraněn.

"Dnes před devátou hodinou nedaleko budovy Citibank na Evropské třídě v Praze 6 bylo přepadeno vozidlo společnosti Group4 Securitas, což je smluvní partner pro přepravu hotovosti naší společnosti a bylo odcizeno více než 100 miliónů korun, které byly na cestě do centra," potvrdil Radiožurnálu mluvčí banky Marek Hlavica.

Lupiči uzavřeli tři členy posádky uzavřeli v zadním prostoru obrněného vozu a odjeli s ním k Jivinskému poblíž Řeporyjské spojky. Tam zloději přemístili celou hotovost do připraveného osobního auta značky WV Golf a z místa odjeli," upřesnila policejní mluvčí Iva Knolová. Policisté nalezli ohořelý vrak vozidla u obce Nenačovice v okrese Beroun.

Mluvčí Citibank ujistil, že klientů se tato událost nijak nedotýká a banka pracuje v normálním režimu. Agentura Group 4 Securitas je podle Hlavici na podobné případy pojištěna.

autoři: ark , jhn , dka
Spustit audio