Lupiči si včera přivlastnili 150 miliónů korun

17. září 2002

Policie upřesnila výši včerejšího rekordního lupu v Praze. Tři dosud neznámý lupiči si z obrněného vozu Citibanky odnesli 150 miliónů korun, tedy o 50 miliónů víc, než se původně uvádělo. Policie už má jejich popis. Tým specialistů, který po zlodějích pátrá, žádá veřejnost o spolupráci při jejich dopadení.

"První z mužů byl ve věku 25 až 30 let vysoký 175 až 180 centimetrů. Byl robustní postavy, hladce oholen a měl krátké světlé vlasy. Tento muž byl v policejní uniformě. Na hlavě měl tmavý baret s odznakem, černou kombinézou a taktickou vestu s nápisem Policie, na rukou rukavice. Na pravém spánku měl výraznou jizvu a mluvil špatně česky," popsala pachatele policejní mluvčí Eva Brožové.

Druhý muž měl podle Brožové hubenou postavu, na sobě zelenou bundu a na hlavě pletenou různobarevnou pruhovanou kuklu. Třetí pachatel byl svalnaté postavy se širokými rameny. Měl krátké světlé vlasy a na obličeji masku. I tento muž byl v policejní uniformě, měl baret s odznakem, černou kombinézu s nápisem Policie a rukavice.

Rekordní sumu ukradla trojice v pondělí ráno na Evropské ulici v Praze 6 při převozu peněz do banky. Muži v kuklách a černých kombinézách odcizili jak obrněný vůz bezpečnostní agentury Group 4 Securitas, tak hotovost. Pod hrozbou použití střelných zbraní a výbušnin donutili tříčlennou posádku zastavit, poté ji uzavřeli v zadním prostoru obrněného vozu a odjeli s vozem k Jivinskému rybníku poblíž Řeporyjské spojky. Tam přemístili celou hotovost do připraveného osobního auta značky WV Golf a z místa odjeli. Policisté poté nalezli ohořelý vrak vozidla u obce Nenačovice v okrese Beroun.

autoři: ark , heš , ler , dka
Spustit audio