LTE signál se rozšířil na novou stanici metra. Další přibudou během září

2. září 2020

Signál LTE nově chytíte ve stanici metra Můstek na trase B. Nedávno bylo pokryté také Karlovo náměstí. Celkem je LTE zavedeno do 31 stanic. A během září přibudou další.

Během září se LTE signál dostane na trase C na stanice Chodov, Opatov a Háje. Do konce roku pak budeme moct surfovat ještě na Národní třídě, Náměstí Republiky a Náměstí Míru. „Další dvě stanice v Praze 3 nebo Praze 5 v závislosti na zahájení prací na připravované modernizaci stanice metra Jiřího z Poděbrad. Do konce letošního roku by tak měla vysokorychlostní síť LTE fungovat v metru v celém širším centru Prahy,“ uvádí dopravní podnik.

Wifi končí

Kvůli rozšiřování pokrytí stanic metra vysokorychlostní sítí LTE se dopravní podnik rozhodl ukončit pilotní provoz vlastní wifi. „Chceme ve spolupráci s operátory rozšiřovat do celé sítě pražského metra nejmodernější technologie, což je v tuto chvíli vysokorychlostní síť LTE, v budoucnu pak i 5G. Nechceme podporovat dvoukolejnost a zbytečně vynakládat další prostředky na budování a provozování paralelního systému, který nikdy nemůže poskytnout takovou rychlost, kvalitu a stabilitu signálu jako síť LTE,“ uvedl Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP.

autor: jp | zdroj: DPP
Spustit audio