Lidské srdce očima designérů a umělců. Unikátní charitativní výstava je součástí kampaně Žiješ srdcem

22. listopad 2017

Tluče v každém z nás a pracuje bez přestávky. Díky němu žijeme. Srdce je tak jedinečný orgán, že bychom se o něj měli náležitě starat. Jak? To radí kampaň Žiješ srdcem neziskové organizace Loono. Přednášky a workshopy učí lidi předcházet kardiovaskulárním onemocněním a poslouchat své srdce.

Součástí je také originální výstava v DSC Gallery. Celkem 18 děl předních českých umělců a designérů ztvárňuje sílu a křehkost lidského srdce. Mezi autory jsou třeba Maxim Velčovský, Liběna Rochová, Janja Prokić, studio ZORYA nebo Tomski&Polanski.

„Ulovili jsme velká jména. Všem těm umělcům jsme vysvětlili filosofii té kampaně a všichni řekli jednoznačně jdeme do toho. Protože to je věc, která má hluboký smysl a ta výstava je opravdu unikátní," vysvětluje zakladatelka organizace Loono Kateřina Vacková. Každá z osobností tu má i krátký profil, kde popisuje svou motivaci a výsledné dílo. Výstavu můžete navštívit až do konce listopadu, 30.11. se pak v DSC Gallery koná charitativní dražba děl. Peníze podpoří další fungování kampaně Žiješ srdcem. loono.cz/zijessrdcem

Skleněné srdce od Maxima Velčovského
Náhrdelník od Janji Prokić a šaty Liběny Rochové
Závěsný disk s proudícími granáty od studia ZORYA
autor:
Spustit audio